Volledig scherm
Esther Damen heeft de handen vol aan Steunpunt Regio 0416 © Marie-Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Steunpunt Regio 0416 zit al op meer dan 4.300 leden

KAATSHEUVEL - Het is een drukte van belang rondom Steunpunt Regio 0416, de Facebookgroep voor minderbedeelden, waarin al meer dan 4.300 leden zich hebben verzameld. ‘Alles op deze site is GRATIS’, heeft webmaster Esther Damen in kapitale letters boven de dagelijkse stroom aan advertenties gezet.

Wie zijn spullen à la Marktplaats wil verpatsen, moet dus niet bij het Steunpunt wezen. „Het gaat ons om hulp aan de minderbedeelden”, formuleert de 37-jarige Kaatsheuvelse.

Daags voor Kerstmis vorig jaar lanceerde ze haar platform. „Ik was naar een informatieavond over de komst van asielzoekers naar Droomgaard geweest. Wat ik daar niet hoorde, was de ellende onder inwoners uit het eigen dorp. Ik dacht: waarom zouden we mensen helpen die we niet eens kennen, terwijl er zoveel armoede in de eigen omgeving heerst?”

Damen laat het niet bij het beheren van haar Facebookpagina. Het huis ligt vol met spullen, die soms door onbekenden bij de voordeur zijn neergezet. „Zie ik op straat iemand voorbijlopen met kapotte schoenen, dan roep ik hem gerust na. Het kan zo maar zijn dat ik schoenen met zijn maat heb liggen.”

Tilburg e.o.