Volledig scherm
Parkeerterrein ten westen van de Efteling. © Nico Snels/BD

Stichting vindt aanpassing toekomstplannen Efteling onvoldoende en roept op tot protest

KAATSHEUVEL - Ook het gewijzigde ontwerpbestemmingsplan 'Wereld van de Efteling 2030' biedt onvoldoende waarborgen tegen overlast voor omwonenden.  Dat stelt de Stichting Behoud Natuur en Leefomgeving Kaatsheuvel. 

Over de aanpassingen die door het Loonse college zijn gedaan op basis van de ingediende zienswijzen is de stichting 'niet tevreden'. Het bestuur heeft inmiddels met verantwoordelijk wethouder Gerard Bruijniks gesproken en ook de politieke partijen benaderd.  

Oproep tot protest

Tevens is afgelopen dagen huis-aan-huis een flyer bezorgd, waarin bewoners wordt gevraagd om donderdagavond naar Het Klavier te komen om te protesteren. De gemeenteraad behandelt dan in de opiniërende vergadering de uitbreidingsplannen van De Efteling. 

'Wij willen u vragen om massaal aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst. Op deze manier kunt u alleen al door uw aanwezigheid uw ongenoegen kenbaar maken over de voorgenomen plannen die onze leefomgeving zullen veranderen', zo luidt de oproep.

Verontruste overburen

De stichting is dit voorjaar op het laatste moment opgericht door enkele zeer verontruste overburen van het attractiepark. Ze brachten samen geld bijeen voor een advocaat, die namens hen een lijvige zienswijze heeft ingediend bij de gemeente. 
 

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.