Volledig scherm
© Thinkstock

STOKK uit Kaatsheuvel heft zichzelf op: 'doel bereikt'

KAATSHEUVEL - Het bestuur van de Stichting Ontwikkeling Kernwinkelgebied Kaatsheuvel (STOKK) heft de stichting per 1 september 2016 op. De stichting meent heeft haar doel te hebben bereikt: het stimuleren en in gang zetten van nieuwe bedrijvigheid in het Kaatsheuvelse winkelgebied.

Het STOKK-gebied is het gedeelte van het winkelgebied van Kaatsheuvel, wat wordt begrensd door de rechthoek Hoofdstraat – Jan de Rooijstraat – Schotsestraat – Sprangsestraat. Aanvankelijk richtte de stichting zich op het ontwikkelen van visies op het gebied van leisure, horeca en retail. Deze visies zijn tot stand gekomen door overleg met het bedrijfsleven en de gemeente Loon op Zand. Uiteindelijk zijn deze visies samengebracht in een zogeheten Masterplan. Het Masterplan diende in 2014 als uitgangspunt om nieuwe bedrijvigheid te ontwikkelen.

Ontwikkelingen
​Begin 2016 heeft supermarkt Emté plannen aan het college gepresenteerd voor het opnieuw inrichten van de supermarkt en het aangrenzende buitengebied, terwijl tegelijkertijd ook plannen worden gerijpt voor het gebied tegenover de supermarkt. Ook krijgt Ons Café een nieuwe functie. Een groep ondernemers wil in de hoek Jan de Rooijstraat – Schotsestraat initiatieven ontwikkelen die bijdragen aan een complete herstructurering van dat deelgebied.

Tilburg e.o.