Volledig scherm
Hennie Meijer bekijkt het resultaat van wat de mensen achter laten. © J Ointgroen

Supervrijwilliger Hennie Meijer met pensioen, maar mensen blijven spullen dumpen bij zijn huis

KAATSHEUVEL - Decennia lang maakte de Kaatsheuvelse Hennie Meijer deel uit van het Kaatsheuvelse straatbeeld. De supervrijwilliger is eind vorige maand 65 jaar geworden en stopt met alle vrijwilligerswerk. ,,Dat heb ik mijn familie beloofd en daar hou ik me aan". Maar Meijer heeft nu een probleem.

,,De mensen weten niet dat ik gestopt ben en dumpen nu spullen achter en voor het huis." Zijn afvalcontainers puilen uit en de mensen blijven maar spullen brengen. Zijn maatje brengt ze nu dagelijks naar de gemeentewerf. ,,Hij heeft een kar achter zijn fiets". Zelf wegbrengen lukt niet omdat zijn scootmobiel vier weken in de reparatie is, en zijn leenvoertuig geen trekhaak heeft. Hij roept dan ook iedereen op om geen afval of andere spullen meer te brengen. 

Hij heeft bij de gemeente gemeld dat hij gestopt is. ,,Dat mijn afval nu niet gescheiden aangeleverd wordt, daar doet de gemeente gelukkig nog niet moeilijk over. Anders zou ik niet weten waar ik overal mee moet blijven". Jarenlang werkte Meijer als vrijwilliger voor Villa Pardoes. Naar zijn zeggen haalde hij door spullen voor rommelmarkten op te halen en deze vervolgens te verkopen zo'n 25.000 euro op voor het goede doel. Ook prikte hij vanaf 1990 zo'n 25 ton papier in het dorp.

Alles ging via zijn karretje naar de gemeentewerf. ,,Als je ziet wat er alleen al op de parkeerterreinen van de supermarkten ligt, dan wordt je daar niet vrolijk van". 

Tilburg e.o.