Volledig scherm
Bezoekers van de Efteling staan in de rij voor een bezoek aan de nieuwe attractie Symbolica. De darkride heeft een belangrijke prijs gewonnen. © ANP

Symbolica van de Efteling sleept belangrijke prijs in de wacht

KAATSHEUVEL - Attractiepark de Efteling heeft een prestigieuze prijs in de wacht gesleept met zijn jongste attractie, de darkride Symbolica.

De attractie van het park in Kaatsheuvel is eruit gepikt door de Themed Entertainment Association, een organisatie die thema-attracties beoordeelt. Zij noemt Symbolica in haar juryrapport een attractie van wereldklasse.

De TEA komt bijna woorden te kort om de rondgang door het kasteel van koning Pardulfus in Hartenhof te complimenteren. Zo wordt de uitstekende en innovatieve en zeer gedetailleerde manier genoemd waarop het verhaal gebracht wordt.  

Ook zijn er loftuitingen voor de - volgens TEA - verbazingwekkende aandacht voor artisticiteit, verbeelding en het vakmanschap waarmee de attractie gemaakt is.  De vloeiende animatronics en de interactieve,  wagentjes die helemaal bij het thema passen en die zonder spoor door Symbolica rijden vallen eveneens  zeer in de smaak bij de TEA.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.