Volledig scherm
© momentopname.com/Erna Lammers

't Blauwe Meer in Loon op Zand hele week dicht

LOON OP ZAND - Hartje zomer en ’t Blauwe Meer in Loon op Zand is sinds zondag dicht. En dat zal deze week zo blijven, want de zon laat het waarschijnlijk afweten. „Als ’s morgens de zon niet schijnt, blijven de mensen weg. Ze komen hier om te bakken”, zegt bedrijfsleider Rick van Dijk. En dus blijft het strandbad met ligweide aan de Baan achter de Plakken op bewolkte ochtenden gesloten.

Met zo'n duizend zonaanbidders en zwemmers was alleen afgelopen woensdag een verdiendag, de rest van de week moest er dik geld bij. „Voor een handvol bezoekers kan ik de poort niet opendoen. Ik moet namelijk wel vijf, zes medewerkers doorbetalen en krijg geen euro subsidie van de overheid.”

Van Dijk legt uit dat het strandbad ‘maar drie procent’ van de totale jaaromzet vormt. „Omdat het officieel zwemwater is, overleggen we met de gemeente over de toekomst van de plas. Eigenlijk hebben we er alleen maar gezeur mee. We zijn met Experience Island inmiddels met de grootste evenementenlocatie in de Benelux, dat draait als een tierelier. Grote bedrijven, zoals laatst Iveco, huren soms voor een hele week onze locatie.”

Tilburg e.o.