Volledig scherm
Tankstation Wijtvliet aan de Willibrordusstraat midden in Loon op Zand. © Nico Snels/BD

Tankstation Wijtvliet in Loon op Zand wil nu eindelijk verhuizen

LOON OP ZAND - Na vijftig jaar sluit Tankstation Wijtvliet in Loon op Zand eind deze maand zijn shop. Maar de zo gewenste verhuizing is nog altijd niet rond. ,,De gemeente moet nu eindelijk eens duidelijkheid geven." 

Nadat bekend werd dat er een nieuwe weg om het dorp zou komen, meldde Chris Wijtvliet zich bij de gemeente. Hij wilde zijn benzinepomp heel graag verplaatsen vanuit het centrum naar de rand van de bebouwde kom. 

Kasteelhoevenweg

Om precies te zijn langs de Kasteelhoevenweg tegenover sportpark Klokkenberg.  ,,Dat was in 2007. En toen ze in 2013 begonnen met de aanleg van de omleidingsroute heb ik mijn verzoek herhaald." Inmiddels is de ombouw van de provinciale weg N261 allang klaar, maar nog altijd zit Tankstation Wijtvliet aan de Willibrordusstraat. 

Zorgen politiek

De gesprekken met de gemeente verlopen erg moeizaam en dat baart ook de lokale politiek zorgen. VVD en Pro3 drongen er daarom in de laatste raadsvergadering op aan om de kans van verplaatsing niet voorbij te laten gaan. Het college wil meewerken, maar wethouder Gerard Bruijniks is niet gerust op toekomstige ontwikkelingen op de huidige locatie. 

Binnen 8 maanden

,,Hier zullen gewoon huizen komen als wij weg zijn", meent Wijtvliet. Volgende week praat hij weer verder met de gemeente. ,,Binnen acht maanden moet het echt duidelijk zijn, want het houdt een keer op. We kunnen niet blijven soebatten."        

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.