Volledig scherm
stock stockadr rechtbank rechter rechtspraak © Thinkstock

Te weinig bewijs: ontuchtverdachte Kaatsheuvel gaat vrijuit

BREDA/KAATSHEUVEL - Berry de M. (64) uit Kaatsheuvel krijgt geen straf. De rechtbank in Breda sprak hem vrijdag vrij van het plegen van ontucht met twee van zijn pleegdochters, destijds 14 en 16 jaar oud. Tegen de man was 30 maanden cel geëist, waarvan zes voorwaardelijk.

De jongste van de twee sprak bij de opvang over de ontucht. Haar pleegvader zou haar veelvuldig hebben betast en in een dronken bui kwam het zelfs tot geslachtsgemeenschap. Ook haar zus vertelde iets dergelijks. 

Een medewerker van de pleegzorgorganisatie deed namens de twee aangifte. De jongste heeft zelf geen verklaring afgelegd en ook is er geen informatief gesprek met haar gevoerd. Daardoor is de beschuldiging vooral gebaseerd op een getuigenverklaring van een pleegzorgmedewerker. Omdat er behalve dat verhaal te weinig bewijs ligt, volgt vrijspraak.

Te weinig bewijs

Ook voor ontucht met de oudste is te weinig bewijs, hoewel zij wel een verklaring aflegde. De rechtbank schrijft in het vonnis nog wel: ,,Dat betekent niet dat de rechtbank uitgaat van de onjuistheid van de verklaring van het meisje.'' Zij had gezegd dat De M. ,,straf verdient.''

De man zelf ontkende de ontucht, maar beriep zich op zijn zwijgrecht. Hij zei nog wel: ,,Het voelt of ik in een nachtmerrie terecht ben gekomen. Iedereen vindt iets van me. Iedereen gelooft de pleegdochters.''

Tilburg e.o.