Volledig scherm
PREMIUM
Begin december 2018: aanbieden van de handtekeningen aan de gemeenteraad door de Werkgroep ‘Loon naar Tilburg’. © Nico Snels/BD

Tilburg heeft geen plannen om Loon in te lijven, maar de deur staat open

LOON OP ZAND - Dorpelingen uit Loon op Zand die aan de poorten van Tilburg kloppen, zijn van harte welkom. Maar verder dan een gastvrij onthaal wil het stadsbestuur vooralsnog niet gaan. Het naburige kerkdorp inlijven, dat staat thans niet op de politieke agenda. 

Dat blijkt uit het antwoord van het college aan de werkgroep ‘Loon naar Tilburg’.  Ook al voelen ze zich in het stadhuis ‘vereerd’ met de oproep, tot concrete actie zal het niet leiden. 

  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

Tilburg e.o.