Volledig scherm
Pro3-fractievoorzitter Peter Flohr voert het woord. © Nico Snels/BD

Toekomst gemeente op agenda raad Loon op Zand

LOON OP ZAND - De bestuurlijke toekomst van de gemeente Loon op Zand moet op de agenda. „Wat willen onze inwoners?”, vroeg VVD'er Frank van Wel donderdagavond tijdens het raadsdebat over de begroting voor volgend jaar.

In een gezamenlijke motie met Pro3 pleitte hij voor het instellen van een adviesgroep uit de bevolking. Die mag zich buigen en uitspreken over de vraag voor samenwerking met omliggende gemeenten in de Langstraat en Hart van Brabant of wellicht zelfs herindeling.

Samenwerken prima, maar samenvoegen, dat gaat de overige partijen nog te ver. „Laten we eerst als raad over de bestuurlijke vernieuwing praten”, zei Marten Krikken (CDA).

Witte Kasteel
Voor Loon probeerde met een motie de financiering van Het Witte Kasteel een stap dichterbij te brengen. Jan Brekelmans vroeg het college om voor 2017 alvast een bedrag van 50.000 euro beschikbaar te stellen en voor de drie jaren daarna met een voorstel te komen. Het CDA vindt een zakelijke benadering op zijn plaats.

Namens het college kondigde wethouder Kees Grootswagers aan in december met een voorstel over het Loonse kasteel naar de raad te komen. Met uitzondering van de VVD-fractie keurde de raad de gemeente begroting 2017 goed.

Tilburg e.o.