Volledig scherm

Toekomstplannen Efteling zes weken ter inzage

LOON OP ZAND/KAATSHEUVEL - Uitgroeien van een regionale dagattractie naar een internationale meerdaagse vakantiebestemming. Hoe die toekomstvisie gerealiseerd moet worden, staat in het Ontwerp Masterplan Wereld van de Efteling 2030. Dat ligt vanaf donderdag ter inzage bij de gemeente Loon op Zand. Zes weken lang kan iedereen erop reageren.

In de plannen stijgt het aantal jaarlijkse bezoekers van vijf miljoen in 2020 naar zes tot zeven miljoen in 2030. Vorig jaar passeerden al 4,68 miljoen gasten de kassa's van het Kaatsheuvelse park. ,,We hebben ruimte nodig om te groeien, maar daarbij moeten de dorpen goed bereikbaar blijven”, benadrukt directeur Fons Jurgens.

Overlast beperken
Om de overlast voor de plaatselijke bevolking zoveel mogelijk te beperken, worden maatregelen genomen om het verkeer en het parkeren in goede banen te leiden. De files op de Europalaan en de N261 worden aangepakt en de Horst blijft open. De weg wordt wel verlegd om uitbreiding van de Efteling met 8 hectare mogelijk te maken.

Als vervolg op de eerdere 'maatschappelijke raadplegingen' is er, aldus wethouder Gerard Bruijniks, op 18 oktober weer een inloopbijeenkomst in het Klavier over de Efteling-plannen.

Lees het laatste nieuws over de Efteling op bd.nl/efteling.

Tilburg e.o.