Volledig scherm
De tuin van Lian Vrijsen voor (links) en na (rechts) de hittegolf. © Lian Vrijsen

Tuin in paar weken van groen naar bruin. 'En nu maar hopen dat het ooit weer terug gaat naar groen'

LOON OP ZAND/TILBURG - Iedereen met een voortuin herkent waarschijnlijk het gevoel van Lian Vrijsen uit Loon op Zand. In juni staan de hortensia's prachtig in bloei en is de waldsteinia (de groene grondplant) nog fris groen, zoals op de foto links te zien is. Rechts is te zien wat enkele weken hittegolf hebben aangericht.

,,De hortensia's zijn op enig moment uitgebloeid", vertelt Vrijsen naar aanleiding van een oproep van het Brabants Dagblad. ,,Maar de bodembedekker waldsteinia is een plant die zomer en winter groen is!" Of nou ja... zou moeten zijn. Want de bodemplant heeft overduidelijk het loodje gelegd.

Of ie nog te redden is? De Loon op Zandse gaat er in ieder geval alles aan doen. ,,Nu maar hopen dat met water en mest deze mooie bodembedekker weer tot leven wil komen."

Maar... het is, ook in de tuin, niet alleen maar kommer en kwel. Zo stuurt Tilburger Harrie Ceelen trots foto's van zijn druivenranken. ,,De hittegolf zorgt voor een fantastische oogst hier in de wijk Armhoefse Akkers!" 

Volledig scherm
De hittegolf zorgt voor een fantastische druivenoogst bij Tilburger Harrie Ceelen. © Harrie Ceelen

Tilburg e.o.