Volledig scherm
Er werd volop 'gelinedanced'. © Cor Schoenmaker

Twee dagen volle bak bij Country Gala in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL- Een uitverkocht huis op de zaterdag en zeker zo’n zeshonderd mensen die zondag het 25ste Starriders Benefietgala in Het Klaver in Kaatsheuvel bezochten. ,,En daarom mogen we zeggen dat dit evenement een groot succes is,” zei Annemarie Verbunt namens de organiserende Starriders.

De opbrengst van het tweedaagse country festival, waarbij internationale artiesten optraden, gaat naar de actie ‘SMA de wereld uit’ van het Prinses Beatrix Spierfonds. Met deze actie wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek voor een geneesmiddel tegen de dodelijke spierziekte SMA.

Optredens
Zaterdag traden onder andere Ruud Hermans en Rob Crosby op in het theater van Het Klavier. Op zondag kon er volop ‘gelinedanced’ worden in zowel het theater als de bovenzaal. Brasserie Bij Anton was omgetoverd tot Luistercafé, waar onder andere Kiki Mecler, winnares van de singer/songwriter challenge 2015, acte de présence gaf.

Daarnaast waren er diverse stands waar cd’s en allerlei accessoires als hoeden en riemen gekocht konden worden.

Smaakt naar meer
Het Klavier was twee dagen in countrystijl. ,,We waren voor de eerste keer in het Klavier, maar wat ik van zowel artiesten als bezoekers hoor is dat het naar meer smaakt,” aldus Annemarie Verbunt.

Organisator van het gala was Leo Priest die met zijn DMP Gala Band de country en westernsfeer verder wist te verhogen.

Volledig scherm
Bezoekers konden natuurlijk ook een echte countryhoed kopen. © Cor Schoenmaker
Volledig scherm
© Cor Schoenmaker

Tilburg e.o.