Volledig scherm
Het wedstrijdlogo © Gemeente Loon op Zand

Twee ton voor beste zorgideeën Loon op Zand uitgereikt

KAATSHEUVEL - Gelukkige gezichten woensdagmiddag in het gemeentehuis van Loon op Zand. Daar reikte wethouder Wil Ligtenberg de subsidies uit van de wedstrijd 'Het beste idee voor hulp en zorg'. 

Zes van de tien winnaars kregen op symbolische wijze het geld om hun bekroonde plannen uit te voeren. ,,Stuk voor stuk kunnen die een steentje bijdragen aan een robuuste, zorgzame lokale samenleving." 

Aan de slag

Na een terugblik op het project en de uiteindelijke afronding wenste Ligtenberg (Voor Loon, sociaal domein) de initiatiefnemers veel succes. ,,Iedereen kan vanaf morgen enthousiast aan de slag, nu ook de financiële zekerheid er is." De verdeling van de 200.000 euro die de gemeente heeft uitgetrokken, werd bekend met het openen van de enveloppen. Daarin zaten de cheques met de bedragen.    

Als volgt verdeeld

Die zijn als volgt verdeeld: Zorgoppas 41.747 euro (voor kinderen met intensieve zorg), Blij op de boerderij 29.229 (plezier met sport en dier), Old School 30.004 (kennis van ouderen delen), Domotico 11.325 (slimme apparaten in en om huis), Geheugenwerkplaats 22.844 (ontmoetingsplek voor mensen met dementie), Mantelmatch 31.403 (laagdrempelige ruimte voor eenzame mensen) en tenslotte  PLYGRND 33.448 (inrichten van een speelse, vitale wijk). 

Afvallers

Het winnende idee van de Tabletstudent (hulp aan senioren) is in andere handen overgegaan en zodoende op het laatste moment afgehaakt. Eerder vielen Kinderboerderij 't Molengeitje (te laat ingediend) en het Anton Pieck Park (ingetrokken) al af.   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheuvelse familie Van Gastel
    PREMIUM

    Generaal Montgomery kwam graag eten bij deze Kaatsheu­vel­se familie Van Gastel

    KAATSHEUVEL - Terwijl heel Kaatsheuvel probeert het dagelijkse leven na de bevrijding weer een beetje op te pakken, krijgt de oorlog voor de familie Van Gastel nog een heel bijzonder staartje. In hun huis aan de Hoofdstraat worden tientallen Canadese militairen ingekwartierd, veelal officieren. Die blijven er in wisselende samenstellingen tot mei 1945. Het gezin met dertien kinderen, woont al die tijd in de kelder van het huis.

Tilburg e.o.