Volledig scherm
Het bekende Urker Mannenkoor Hallelujah treedt op in de klederdracht van het eiland. © Urker Mannenkoor

Urker Mannenkoor zingt in St. Janskerk Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Het Urker Mannenkoor Hallelujah, één van de bekendste koren van Nederland, treedt zaterdagavond 17 maart op in de Sint Janskerk in Kaatsheuvel.  Het koor zingt psalmen, christelijke liederen in diverse talen en klassieke koorwerken.  

Het concert, dat om 19.30 uur begint, is georganiseerd door de Culturele Stichting Trias. Die haalt hiermee opnieuw een grote naam naar Kaatsheuvel. 

Vissers

De 80 leden van het Urker Mannenkoor Hallelujah, onder wie vele jongeren, repeteren op zaterdagavond, als de vissers thuis zijn. Tijdens optredens dragen de zangers de traditionele klederdracht van het eiland. 

Vanaf 1960 maakte het koor 30 langspeelplaten, waarvan er twee met goud werden bekroond, en 24 cd ’ s. Ook werkte het mee aan tien dvd’s. Het koor staat sinds 2003 onder leiding van Bert Moll. Muzikale begeleiding is van Johan Bredewout.

Kaarten

Kaarten à 20 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via de website van Trias, bij de VVV aan de Peperstraat en bij boekhandel Primera in de Hoofdstraat in Kaatsheuvel.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.