Volledig scherm
Chalets op camping Droomgaard in Kaatsheuvel. © Dolph Cantrijn

Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel voldoet nu aan afspraken over huisvesting arbeidsmigranten

KAATSHEUVEL - Op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel verblijven momenteel geen arbeidsmigranten meer op het recreatieve gedeelte. Ook worden niet meer dan de toegestane 200 chalets bewoond op het migrantendeel.  

Dat is gebleken tijdens de laatste controle op donderdag 3 januari door de politie en de gemeente. Daarmee voldoet de huisvesting door de Oostappen Groep nu aan de afspraken. 

In de maanden oktober, november en december was dat niet geval en werden dwangsommen opgelegd tot in totaal 144.400 euro. 

‘Voorzichtig blij’

Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand is ‘voorzichtig blij’ met het eerste positieve resultaat van alle inspanningen tegen de illegale verhuur van de stacaravans op Droomgaard. ,,We blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden, aangezien het niet de eerste keer is dat we met deze overtredingen te maken hebben op het vakantiepark.” 

  1. 1.008 bestuurders gecontroleerd bij alcoholcontrole in Gilze en Kaatsheuvel, negen lopen tegen de lamp

    1.008 bestuur­ders gecontro­leerd bij alcoholcon­tro­le in Gilze en Kaatsheu­vel, negen lopen tegen de lamp

    GILZE/KAATSHEUVEL/OOSTEIND - Studenten van politieteam Langstraat hebben vrijdag een grote alcohol- en drugscontrole gehouden op drie locaties in het gebied. In totaal werden 1.008 automobilisten aan de kant gezet. Vijf van hen werden betrapt op het rijden onder invloed van drank of drugs. Eén chauffeur beging een groot aantal overtredingen en moest zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog drie bekeuringen uitgedeeld voor andere vergrijpen.

Tilburg e.o.