Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Veel bekeuringen uitgeschreven door Rent a Cop & boa in Loon op Zand

KAATSHEUVEL – Politieagenten schreven dinsdagmiddag veel bonnen uit als onderdeel van Rent a Cop & boa. Inwoners van de gemeente Loon op Zand konden via Facebook bepalen waar ze de politie wilden laten controleren. Zij deden dit op meerdere locaties in Kaatsheuvel en in de Kerkstraat in Loon op Zand.

Woensdag stonden er onder het viaduct over de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel aan weerszijden van de weg regelmatig auto’s geparkeerd. Ramen opengedraaid, gegevens aan de politieagenten opgeven: ze kregen een bekeuring vanwege te hard rijden. Eventueel nog een boete erbij als de gordels niet waren gebruikt.

Behalve in de Van Haestrechtstraat werd Rent a Cop & boa ook uitgevoerd op de Bevrijdingsweg, de Marktstraat en Gasthuistraat in Kaatsheuvel en de Kerkstraat in Loon op Zand. Het initiatief voor deze controles komt uit de koker van de inwoners zelf.

Groot verschil
Op 3 oktober werd Rent a Cop - toen nog zonder de buitengewoon opsporingsambtenaar - uitgerold in de gemeente Waalwijk. Daar reageerden toen 86 burgers op, in Loon op Zand waren dat maar 28. Wijkagent Ine van der Welle: ,,Het verschil is inderdaad groot. In de gemeente Waalwijk hebben we ook veel meer volgers, zo’n 43.000. In Loon op Zand zijn er dat 3.748. Misschien zijn de inwoners minder actief op Facebook, of weten ze niet van ons bestaan. Daar gaan we de komende tijd veel aandacht aan besteden.” Wat wellicht ook meespeelt: ,,Dat er in de gemeente Loon op Zand minder verkeershinder wordt ondervonden.”

Tilburg e.o.