Volledig scherm
De nieuwbouw aan de Peperstraat in het centrum van Kaatsheuvel. © Nico Snels/BD

Veel belangstelling voor appartementen Peperstaete in centrum Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Met de bouw van het wooncomplex Peperstaete verdwijnt ook het laatste braakliggende terrein in het centrum van Kaatsheuvel. Het sinds jaren gapende gat in de Peperstraat wordt gevuld met dertien appartementen en twee patiowoningen. 

,,De belangstelling is overweldigend", zegt Joris Elbersen van makelaar Van de Zande. Zo'n honderd geïnteresseerden hebben zich bij hem gemeld, waarvan inmiddels vijftig concrete inschrijvingen. 

Café en bioscoop Smit

De nieuwbouw komt op de plaats van het gesloopte café Smit en bioscoop Apollo. Daar is aannemer Bouwgroep Moonen al gestart met het uitgraven van de kavels. 

Na de bouwvak, die vrijdag is begonnen, wordt het werk hervat en zal er ook doorgebouwd worden. Het project is het eerste in Kaatsheuvel geheel volgens de nieuwe normen, dus duurzaam, energiezuinig en gasloos. 

Soberder plan

Na een mislukte poging ten tijde van de bouwcrisis kwam ontwikkelaar Earlstone uit 's Gravenmoer twee jaar geleden met een nieuw, maar soberder plan. Het is ontworpen door Marquart Architecten uit Raamsdonksveer, die ook voor de nabijgelegen Noordwand van het Anton Pieckplein tekende. 

Balkon of dakterras

Peperstaete krijgt dertien koopappartementen, verdeeld over drie verdiepingen. Sommige woningen hebben twee kamers, andere drie. De oppervlakten variëren van circa 77 tot 127 vierkante meter. Ieder appartement heeft een balkon of royaal dakterras. 

Achter het gebouw wordt een afgesloten parkeerterrein aangelegd voor de bewoners. 

Woningen aan Bogaert

De twee ruime patiowoningen komen aan de Bogaert, zijstraat van de Peperstraat. Ze hebben een vide in de woonkamer, twee slaapkamers, twee badkamers, eigen oprit en tuin op het zuiden.  

De prijzen van de vijftien te verkopen kavels lopen vanaf 270.000 op tot 460.000 euro. 

Tilburg e.o.