Volledig scherm
Presentatie van het energieproject Werftzon in de Gildenbond. © Jan in 't Groen

Veel interesse voor zonnepanelen op dak nieuwe sporthal De Werft in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Voor het project Werftzon van het Energie Collectief in de gemeente Loon op Zand (EcLoZ) is voldoende interesse. Dat bleek bij de presentatie dinsdagavond in De Gildenbond.

Aan het einde van de informatiebijeenkomst werd door aanwezigen op 166 van de 224 zonnepanelen op het dak van de nieuwe sporthal De Werft een optie genomen.

Het dak van de Kaatsheuvelse binnensportaccommodatie, die al ver klaar is, wordt medio augustus vol gelegd met zonnepanelen. De op te richten energiecoöperatie wordt eigenaar van genoemde 224 stuks. 

Certificaten kopen

Inwoners van de gemeente Loon op Zand , wonende in de postcodegebieden grenzend aan 5171, kunnen deelnemen aan Werftzon door het kopen van certificaten. Die kosten 190 euro. Een certificaat levert jaarlijks circa 250 kWh aan schone stroom op. 

Een gezin gebruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar. Daarvoor zijn ongeveer 12 certificaten nodig. Investeren kan vanaf één certificaat met een maximum van 20. De geldigheidsduur van een certificaat is 15 jaar en ze zijn overdraagbaar.

Met name mensen die graag zonnepanelen op hun dak willen, maar dat niet kunnen omdat de kapconstructie te klein is of door een verkeerde ligging van hun woning, waren naar de infoavond gekomen. 

Rendement van 9 tot 13% 

Zo ook Ignatz Stokkermans: ,, Mijn kap is er niet geschikt voor en op deze manier kan ik toch een rendement halen van 9 tot 13 procent." EcLoZ garandeert dat rendement en zegt daarbij nog aan de voorzichtige kant te zitten. 

Een jonge vader schrijft in voor twee certificaten. ,, Ik wil mijn kinderen iets geven, waarmee ze nu al een bijdrage leveren aan het milieu." 

Na veel technische en ook fiscale vragen beantwoord te hebben, zijn de heren Van Laarhoven en Hoskam van EcLoZ blij met het resultaat. 

Op 18 juni in Wetering

Op 18 juni is er weer een voorlichtingsbijeenkomst. Dan in De Wetering in Loon op Zand. Aanvang 19.30 uur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.