Volledig scherm
Commissaris van de Koning Wim van de Donk kreeg de profielschets van Loes Heijs, die de extra raadsvergadering voorzat. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

Veel reacties verwacht op vacature burgemeester Loon op Zand

KAATSHEUVEL - ,,Ik verwacht grote belangstelling. Ik schat toch wel zo'n dertig kandidaten." Met die optimistische woorden nam Commissaris van de Koning Wim van de Donk dinsdagavond de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Loon op Zand in ontvangst.

Hij beloofde de gemeenteraad een 'naadloze overdracht' naar de opvolger. ,,Op het moment dat uw huidige burgemeester Wim Luijendijk met pensioen gaat, zal de nieuwe benoemd zijn". Luijendijk legt op 15 november zijn ambt neer. 

Behoud zelfstandigheid
Voorzitter Frank van Wel (VVD) van de vertrouwenscommissie gaf in een toelichting aan waar de accenten liggen in de profielschets. De nieuwe man/vrouw dient behalve een uitstekend bestuurder en leider te zijn, ook tussen de mensen te staan en initiatieven uit de drie kernen te omarmen. Loon op Zand wil waar nodig samenwerken met andere gemeenten, zowel in De Langstraat als in Hart van Brabant, maar wel met behoud van zelfstandigheid. Van de Donk gaf aan die eigen keuzes te respecteren. 

De vacature verschijnt komende dinsdag in de Staatscourant en daarna in diverse vakbladen. Solliciteren kan dan tot 6 juli. Uiteindelijk komt er een voordracht van twee kandidaten waaruit de raad moet kiezen.

Volledig scherm
Voorzitter Frank van Wel van de vertrouwenscommissie overhandigt de profielschets aan Loes Heijs. © Jan Stads/Pix4Profs

Tilburg e.o.