Volledig scherm
Ivo Timmers © Beeld Werkt

Veertien jaar en in ban van ’t podium: Kaatsheuvelse schittert in musicalproductie

KAATSHEUVEL - Ivo Timmers (14) uit Kaatsheuvel heeft een druk leven. Naast school speelt hij in musicals. Ivo houdt van het podium.

Doordeweeks naar school en in het weekend op de planken als GoosGuts bij de musical Dummie de Mummie. Het is hard werken, maar Ivo heeft het er graag voor over. Hij speelde onlangs een soort thuiswedstrijd in theater De Leest in Waalwijk. ,,Normaal gesproken ben ik nooit zo gespannen als ik het podium op moet", vertelt Ivo. ,,Deze keer had ik wel veel zenuwen. Er zaten familie, vrienden en leerkrachten in de zaal, zij kwamen speciaal voor mij."

Typetje

Na afloop van de voorstellingen wil het publiek vaak met Ivo op de foto. Hij ziet dat als een compliment. ,,Tot nu toe heb ik alleen nog kindermusicals gedaan. De kinderen willen graag met ons op de foto en zien ons nog steeds als het typetje dat we op het podium spelen, dat is leuk." Het mooiste wat Ivo tot nu toe meemaakte is echter iets heel anders. ,,In 2016 speelde ik in Dolfje Weerwolfje en stonden we op de Musical Sing Along tijdens de Uitmarkt. Dat was geweldig. Ik ging met allerlei mensen uit het vak op de foto."

Terwijl Ivo hard aan de weg timmert als musicalster, zit hij in 3 vwo op het Waalwijkse Dr. Mollercollege. Tot nu toe kan hij dit prima combineren. ,,School is meedenkend. Ik krijg regelmatig vrij voor audities, repetities of voorstellingen. Natuurlijk is het hard werken, vaak leer ik in de auto voor mijn proefwerken."

Vooral tijdens de repetitieperiodes is het aanpoten. ,,Dan ben ik een paar wekenlang op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag aan het repeteren. Vrij pittig, aangezien ik minimaal een keer per week een proefwerk heb voor school."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.