Ook de gasten van vakantiepark Het Loonsche Land zijn in 2020 duurder uit, omdat de gemeente Loon op Zand tot ongenoegen van Efteling-directeur Fons Jurgens (foto) de toeristenbelasting verhoogde.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de gasten van vakantiepark Het Loonsche Land zijn in 2020 duurder uit, omdat de gemeente Loon op Zand tot ongenoegen van Efteling-directeur Fons Jurgens (foto) de toeristenbelasting verhoogde. © Roel van der Aa

Ver voor de boeren zat stikstof de Efteling dwars. ‘In 2020 willen we bouwen, plan voldoet nu aan alle eisen’

KAATSHEUVEL - Eerder dan de boeren en de bouw liep de Efteling vast in stikstof. De uitbreiding van het park werd door de Raad van State geblokkeerd. Dit jaar hoopt directeur Fons Jurgens te kunnen bouwen. ,,Ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Fons Jurgens is van nature een blijmoedig en optimistisch mens. Maar de baas van het populairste pretpark van het land krijgt tegenwoordig ook allerlei weinig sprookjesachtige zaken op zijn bord, zoals akoestische waarden en stikstofemissie. ,,De kampvuren in de Winter Efteling mogen vanaf 2020 door de strengere eisen niet meer branden. Al komen we volgens de huidige berekeningen per saldo op nul uit. Waar we op de ene plek te veel stikstof produceren, moet het elders in het bedrijf minder.”

  1. Radio LOZZZEO in Loon op Zand: ‘Wie corona zegt, krijgt een strafpunt’
    PREMIUM

    Radio LOZZZEO in Loon op Zand: ‘Wie corona zegt, krijgt een strafpunt’

    LOON OP ZAND - Vanuit hun geïmproviseerde studio in jongerencentrum De Kuip zorgt Radio LOZZEO ieder weekend voor gezelligheid in deze moeilijke periode. ,,We proberen het niet de hele dag over corona te laten gaan, het gaat tegenwoordig nergens anders meer over", vertelt medeinitiatiefnemer Remco van Noije. ,,Er is zeker ruimte voor een serieuze toon, maar we proberen de mensen zo veel mogelijk te vermaken en te enthousiasmeren."

Tilburg e.o.