Volledig scherm
© Martijn van Bijnen FPMB

Verdachte inbraak tankstation in Kaatsheuvel komt vrij

KAATSHEUVEL/BREDA - Een 44-jarige inwoner van Dordrecht die wordt verdacht van een inbraak bij een tankstation aan de Van Heeswijkstraat in Kaatsheuvel, komt op vrije voeten. De rechtbank in Breda besloot dat hij zijn proces in vrijheid mag afwachten. Dan kan hij zorgen voor zijn dochtertje, dat hartproblemen heeft.

Eigenlijk zou justitie dinsdag in het gerechtsgebouw in Breda met een strafeis komen tegen de man. Maar de behandeling van de zaak werd uitgesteld, omdat een getuige niet aanwezig was. Het gaat om de man die in de vroege ochtend van 17 januari, kort na de inbraak, samen met de verdachte werd opgepakt.

Voorarrest
Omdat de getuige niet aanwezig was, verzocht de advocaat om uitstel van de behandeling. De medeverdachte heeft niet vastgezeten. De 44-jarige zei niet te begrijpen waarom hij wel sinds zijn arrestatie in voorarrest zit, met ‘als enige argument’ dat hij een strafblad heeft. Hij ontkent dat hij iets met de zaak te maken heeft. Maar de rechtbank ziet wel degelijk aanwijzingen voor zijn betrokkenheid.

Tilburg e.o.