Volledig scherm
Sporthal De Werft in Kaatsheuvel. © Jan in ‘t Groen

Vergissing bij nota Loonse zaalhuren

KAATSHEUVEL - De verenigingen die een ruimte huren in de Werft in Kaatsheuvel of de Wetering in Loon op Zand betalen tot 31 december de huurprijs die gold voordat de Stichting Multifunctionele Centra (SMC) failliet ging.

Begin deze week schrokken veel huurders van hogere rekeningen van zaalhuur die zij door de tijdelijk beheerder Hydra Sport kregen toegezonden. Zo zag de KBO het uurtarief van ‘Sport voor ouderen’ stijgen van 14 naar 24 euro.

Wethouder Kees Grootswagers (CDA, accommodatiebeleid) was in eerste instantie niet op de hoogte, maar bevestigt dat sommige rekeningen te hoog zijn. Volgens hem heeft Hydra Sport gefactureerd volgens de standaard tarievenlijst voor sociaal- culturele en/of commerciële huur, zonder rekening te houden met bijzondere afspraken die het SMC met verenigingen maakte. Grootswagers: „Dat kon ook niet, want alle stukken liggen bij de curator”.

Volgens hem ontvangen de verenigingen een excuusbrief. „Als ze de vorige nota terugsturen, krijgen ze een goede nota toegezonden”, aldus de wethouder, die nog eens benadrukt dat tot eind 2016 de tarieven niet zullen wijzigen.

Tilburg e.o.