DESK op eigen veld in actie tegen Nemelaer
Volledig scherm
DESK op eigen veld in actie tegen Nemelaer © Jan in ‘t Groen/BD

Vier voetbalclubs gemeente Loon op Zand spelen onderling 750-toernooi ter verbroedering

KAATSHEUVEL - De vier Loonse voetbalclubs spelen zondagmiddag 25 augustus een vriendschappelijk onderling toernooi op sportpark Eikendijk in Kaatsheuvel. Heer Willem van Horn verricht om 12.00 uur de aftrap. 

Hij komt, evenals bij eerdere festiviteiten dit jaar, weer langs als edele afgezant van de stichting 750 Jaar Heerlijkheid/Gemeente Loon op Zand. 

Banden versterken

Het toernooi is georganiseerd in het kader van het jubileum om de band tussen de drie dorpskernen en de vier verenigingen te versterken. Het gaat dan ook niet zozeer om te winnen, maar om saamhorigheid, verbondenheid en eendracht. 

Alleen winnaars

‘Oude tijden herleven’ is het motto van het sportieve treffen. ,,Het is lang geleden dat de vier clubs uit de gemeente samen op het veld stonden. Heel fijn dat dit in het jubileumjaar 2019 weer het geval is. Dit past naadloos bij de doelstelling van de stichting", stelt 750-voorzitter Bert Branderhorst. Hij kondigt alvast aan dat er geen verliezers zullen zijn, alleen winnaars.  

Rivaliteit vier clubs

Maar enige rivaliteit zal er ongetwijfeld zijn bij deze speciale ontmoeting tussen Blauw-Wit ‘81 uit De Moer, Uno Animo uit Loon op Zand en Berkdijk en DESK uit Kaatsheuvel, waarbij de laatste het thuisvoordeel heeft. Ook langs de lijn zullen de duels in het veld de verschillende supportersgroepen niet onbewogen laten. 

Officieus kampioen

DESK treedt in de openingswedstrijd aan tegen Blauw Wit ‘81. Als alle clubs hun derby's tegen elkaar hebben gespeeld, zal bekend zijn wie zich officieus voetbalkampioen van de gemeente mag noemen. 

Voorbereiding competitie

Het ‘historische’ toernooi valt midden in de voorbereiding van de selecties voor het nieuwe seizoen. In de competitie komen de clubs elkaar niet meer tegen.

Rond 16.30 uur sluit heer Willem van Horn het verbroederingstoernooi ook weer af.  

Tilburg e.o.