Volledig scherm
Zicht vanuit een appartement op de oude voorkant van de Jozefkerk. © Nico Snels/BD

Volop kijkers, maar nog weinig huurders voor appartementen Ecclésia naast voormalige kerk Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Kijkers genoeg op bouwplaats Ecclésia in Kaatsheuvel. Maar lang niet allemaal zullen straks ook huurders worden van een appartement bij de voormalige Sint-Jozefkerk. 

De huurprijzen zijn immers niet mals: vanaf 1100 euro tot het dubbele, maar dan heb je ook een van de twee penthouses. Gas, water, licht en servicekosten komen er dan iedere maand nog bij. ,,Dat kan ik van mijn pensioen niet betalen", constateert een bezoeker nuchter. 

Gewoon nieuwsgierig

,,Ik neem aan dat er wel een lift in komt", vraagt Wim Horsten (77) zich hardop af. ,,Waar we nu wonen, is alles gelijkvloers.” Hij was gewoon nieuwsgierig naar de nieuwbouw, want verhuizen is voor hem en zijn vrouw geen noodzaak op dit moment. 

Nog weinig te zien

Een 84-jarige Kaatsheuvelse heeft wel serieus belangstelling voor een appartement. ,,Maar er is nog zo weinig te zien van hoe het wordt. Ik zal mijn zoon eens vragen op internet te kijken, zodat ik een betere indruk krijg.”

Combinatie met kerk

Jacques van Wanrooij en Hans van der Mee vinden de combinatie nieuwbouw en kerk, omgebouwd tot gezondheidscentrum Rozet, uiterst geslaagd en sfeervol. Ze hebben geen plannen om hun huidige woning te verlaten. ,,Maar anders zou ik hier ook het uitzicht op het Wilhelminaplein willen hebben”, wijst Jacques naar buiten.     

Geen modelwoning 

Ad van Loon is een van de rondleiders van aannemersbedrijf Janssen de Jong Bouw. Nee, voor een modelwoning moet je hier vandaag niet zijn op de Dag van de Bouw. Het zijn volgens hem vooral ouderen die het appartementencomplex, dat in het najaar wordt opgeleverd, komen bezichtigen. 

Meer jongeren bouwvakker

De jeugd laat het jammer genoeg afweten, terwijl deze jaarlijkse open dag toch ook is bedoeld om jongeren weer enthousiast te maken voor het beroep van bouwvakker. Metselaars, timmerlieden, stukadoors, ze zijn hard nodig om komende jaren de vele huizen te bouwen, aldus Van Loon en zijn collega's.   

Tilburg e.o.