Volledig scherm
De huidige voetgangersoversteekplaats wordt verlegd voor de nieuwe Lidl-supermarkt. © Nico Snels/BD

Voorste stuk Gasthuisstraat in Kaatsheuvel twee weken dicht

KAATSHEUVEL - Het voorste stuk van de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel is van maandag 17 september tot maandag 1 oktober afgesloten. Het gaat om het gedeelte vanaf de kruising met de Doctor van Beurdenstraat tot aan de Marktstraat. 

Ook is het gedurende deze twee weken niet mogelijk om auto's te parkeren langs de weg. Fietsers en voetgangers kunnen er wel gewoon door. De omleidingsroute loopt via de Europalaan en de Marktstraat en wordt met borden aangegeven.

Nieuwe Lidl

De afsluiting is nodig om wegwerkzaamheden uit te voeren. Het parkeerterrein van de in aanbouw zijnde supermarkt Lidl krijgt een nieuwe inrit en de voetgangersoversteekplaats ter hoogte van De Eekhof wordt verplaatst. Ook moeten er nieuwe rioolaansluitingen komen. 

Parkeerterrein 

Door de inrit vanaf de Gasthuisstraat een stukje te verleggen, wordt het achterliggende parkeerterrein beter bereikbaar dan in de oude situatie. Ook het laden en lossen voor de nieuwe Lidl, die op woensdag 28 november de deuren opent, gebeurt straks op een andere plek. Daardoor moet de verkeerssituatie veiliger worden. 

Tilburg e.o.