Volledig scherm
Tineke Scheeren (71) zorgde voor een tegengeluid bij de demonstratie tegen de vluchtelingenopvang op Droomgaard. © John Schouten / Beeld Werkt

Vrouw (71) neemt stelling tegen Droomgaard-protest Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Op de valreep werd in Kaatsheuvel nog gedemonstreerd tegen asielzoekers. Tineke Scheeren (71) liet het protest zaterdag niet onbeantwoord.

Boos is niet het juiste woord. Vooral verbaasd en verontwaardigd was de Kaatsheuvelse, toen ze hoorde dat de demonstratie toch doorging. "Ik zei: 'Dat meen je niet'. Ik ben naar huis gegaan, heb een doos gepakt en erop geschreven wat ík wilde zeggen."

Oproep
Met haar oproep uit het hart tot nadenken, tot begrip, tot menselijkheid ten opzichte van asielzoekers, ging ze in haar felrode jas terug naar het centrum. "Ik was nog te vroeg en heb gewacht in de bibliotheek. Toen de actievoerders op het Anton Pieckplein aankwamen, ben ik recht tegenover hen gaan staan. Alles wat ik wilde, is dat ze me zagen en dat ze mijn bord lazen. Want vanwaar die haat tegen vreemdelingen? Waarom drie maanden boos blijven op mensen die door de oorlog uit hun land zijn verdreven? Daar vraagt toch niemand om?"

Staartje
Haar dappere eenmansactie krijgt overigens nog wel een staartje. "Ik werd weggestuurd door een politieagent die zei dat ik op die plek niet mocht demonstreren. Ik moest voor mijn eigen veiligheid een stuk verderop gaan staan, in de Peperstraat. Maar ik ben niet bang en wilde ook niet weg. Vervolgens is die agent recht voor mijn bord gaan staan. Ik denk dat ik toch maar eens een brief naar de burgemeester ga schrijven. Ik heb ook het recht mijn mening te uiten en als eenling hoef je vooraf geen toestemming te vragen."

Lees meer over vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    Politie waarschuwt voor drugslabs: ‘tikkende tijdbommen midden in woonwijken’

    KAATSHEUVEL - De politie Zeeland-West Brabant slaat in EenVandaag alarm over het gevaar van drugslaboratoria in woonwijken. Deze chemische drugslabs staan verdekt opgesteld in bijvoorbeeld garages onder flats en in schuurtjes van rijtjeshuizen en worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs als amfetamine en MDMA. En daarmee zijn het volgens de politie ‘levensgevaarlijke tikkende tijdbommen’, midden in woonwijken.

Tilburg e.o.