Volledig scherm
Het ruiterloze paard © Anton van Well

Vrouw geblesseerd na van val paard in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - Nadat fietsers eerst een gezadeld maar ruiterloos paard hadden aangetroffen bij het oorlogsmonument aan de Midden-Brabantweg in Kaatsheuvel, kwam een kwartiertje later ook de amazone uit de bossen lopen. Ze liep moeilijk en klaagde over pijn aan haar rug, veroorzaakt door de val van het paard.

Terwijl een man zich over het ruiterloze paard had ontfermd, zocht een andere fietser contact met de politie. De politie was snel ter plaatse en zocht contact met een manege in de buurt om tijdelijk het paard daar te stallen bij gebrek aan een vervangende ruiter.

Rechtdoor
Een kwartier later kwam een vrouw richting monument die niet al te gemakkelijk liep. De Oosterhoutse vrouw had met haar paard een ritje gemaakte vanaf een manage in Kaatsheuvel door de Loonse en Drunense duinen. Ze vertelde dat zij in een bocht rechtsaf wilde en het paard rechtdoor ging. Ze kwam daarbij ten val en klaagde over pijn aan haar rug. Omdat de vrouw geen ambulance wenste, werd haar geadviseerd om een dokter te raadplegen.
De managehouder kwam ter plaatse met een vervangende amazone en nam de onfortuinlijke vrouw mee in zijn auto. Het paard ging weer rustig mee naar de stal in Kaatsheuvel.

Tilburg e.o.