Rob Boom van The Gearshed in Kaatsheuvel.
Volledig scherm
Rob Boom van The Gearshed in Kaatsheuvel. © John Schouten/BeeldWerkt

Waakzamer na ramkraak op wapenwinkel in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL - In april 2015 werd er een ramkraak gepleegd op wapenwinkel The Gearshed in Kaatsheuvel. Eigenaar Rob Boom blikt aan het einde van het jaar terug op deze vreselijke gebeurtenis.

Als nu een onbekende klant binnenkomt, zijn ze bij The Gearshed toch wat oplettender. Boom kent zijn klandizie onderhand wel. Of iemand voor de hobby schiet of jaagt, dat weet de 39-jarige Waalwijker inmiddels. "Dat zijn buitenmensen, mensen van het goede leven. Als hier nu iemand binnenkomt die niet in dat plaatje past, zijn we gelijk alert en kijken we of iemand daadwerkelijk bij ons klantprofiel hoort. We zitten niet te wachten op mensen die alleen voor de sensatie van de wapens komen."

April 2015
Vrijdagnacht 10 april rond 3.30 uur reed een onbekend aantal daders met een gestolen vrachtwagen tegen de voorgevel van The Gearshed. De daders graaiden zo’n 50 wapens mee, zoals een buskruitrevolver. Dat ging volledig willekeurig, denkt Boom. "Je hebt bij zo’n kraak geen tijd om selectief te shoppen. Het is met zo veel lomp geweld gegaan. Daar stond ik echt van te kijken."

In het Brabants Dagblad, editie De Langstraat, van dinsdag 22 december een uitgebreide terugblik met eigenaar Rob Boom.

Tilburg e.o.