Volledig scherm
© Nico Snels/BD

Werkstraf voor bedreiging asielzoekers in Kaatsheuvel

BREDA – De rechtbank in Breda heeft woensdag een 34-jarige man uit Sprang-Capelle veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur omdat hij had gedreigd met een aanslag met handgranaten tegen bewoners en medewerkers van een asielzoekerscentrum in Kaatsheuvel.

De man uitte de bedreiging begin dit jaar tegen vluchtelingen die verbleven op Camping De Droomgaard in Kaatsheuvel. Hij vertelde daarbij dat hij granaten tot zijn beschikking had. Die bleek hij ook daadwerkelijk te hebben. Het ging om oorlogsexplosieven die hij met een metaaldetector in de duinen had gevonden.

Nichtje
Voor de rechter stelde de man dat hij de mensen had bedreigd omdat zijn nichtje bang zou zijn geweest voor asielzoekers. Hij verklaarde dat hij de bewuste avond dronken was en zich de bedreigingen deels niet meer kon herinneren. ​
De politierechter veroordeelde hem tot de werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand met toezicht van de reclassering.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.