Volledig scherm
Sporthal De Werft in Kaatsheuvel. © Jan in ‘t Groen

Wetering en de Werft werken toe naar nieuwe start in 2017

KAATSHEUVEL/LOON OP ZAND - Na de zomervakantie zal vanuit de tijdelijke situatie worden toegewerkt naar een nieuwe start van Wetering en de Werft in Loon op Zand en Kaatsheuvel per 1 januari 2017 met een andere exploitant. De sleutel voor de oplossing ligt in handen van curator Pieter Boomaars. Hij onderzoekt de gevolgen van het bankroet en brengt ze in kaart.

Boomaars is sinds 3 mei curator. Toen werden Wetering en de Werft failliet verklaard. Vóór het faillissement was ongeveer 7 ton nodig om de Stichting Multifunctionele Centra Loon op Zand weer financieel sterk te maken. Die hoge prijs vond het college onverantwoord. Temeer omdat de vrees bestond dat de situatie zich over enkele jaren zou herhalen.

“We hadden onvoldoende vertrouwen in een gezonde exploitatie door het SMC”, zegt wethouder Kees Grootswagers (CDA, accommodatiebeleid en financiën). “Voor dit jaar was de prognose 3 ton verlies. Voor 2017 zou er nog slechts een negatief saldo van 17.000 euro zijn, maar dat vonden wij erg optimistisch.”

Grootswagers legde donderdagavond tijdens de informatieve raadsbijeenkomst verantwoording af. B en W wilden in maart een laatste reddingspoging doen, maar toen daarna de cijfers nog meer tegenvielen, werd besloten om de geldkraan definitief dicht te draaien waarna het faillissement volgde.

Lees een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad, edities Tilburg en Langstraat, van zaterdag 14 mei.

Tilburg e.o.