Volledig scherm
Verkeersregelaars bij het parkeerterrein van de Efteling. © Nico Snels/BD

Wisselstroken voor Efteling op Europalaan in september getest

KAATSHEUVEL - Om het verkeer naar en van de Efteling vlotter door te laten rijden, komen er vanaf volgend jaar wisselstroken op de Europalaan. In de weekenden van 16 en 23 september wordt alvast getest of dit tot een snellere doorstroming leidt. 

Afhankelijk van de drukte worden voor een bepaalde rijrichting meer of minder rijstroken geopend. In de ochtend zijn drie rijstroken open naar het attractiepark, in de avondspits drie rijbanen richting N261. Zo hopen de gemeente Loon op Zand, de Efteling en de provincie samen de bereikbaarheid van zowel het park als de kern Kaatsheuvel te verbeteren. 

Afgesloten

In september wordt dit 'tida-flow systeem' voor het eerst uitgeprobeerd. Tussen 9.30 en 12.00 uur worden bepaalde routes afgesloten door borden en met verkeersregelaars. Het gaat om de routes vanuit de Horst-zuid rechtdoor of linksaf en vanuit Dongen naar de Europalaan. Gekeken wordt in welke situatie de meeste auto’s per uur het parkeerterrein van de Efteling op kunnen rijden.

Voor deze testen moet de belijning van de Europalaan aangepast worden en komen er tijdelijk andere verkeersborden. Dit gebeurt in de nachten van 28 augustus t/m 31 augustus. 

Tilburg e.o.