Volledig scherm
Het aantal rijbanen op de Europalaan voor de kruising met de Horst is inmiddels van drie naar twee teruggebracht. © Nico Snels/BD

Wisselstroken voorkomen files naar Efteling

KAATSHEUVEL - Bezoekers van De Efteling lopen vanaf volgend jaar zomer minder kans om in de file te komen. Dat stellen directeur Fons Jurgens en de Loonse verkeerswethouder Gerard Bruijniks. Ze baseren zich op de proeven met de wisselstroken, die onlangs op de Europalaan werden gedaan. 

,,De resultaten waren zeer positief. De capaciteit van de weg richting Efteling wordt aanmerkelijk verhoogd", zeggen beiden. Met name het huidige knelpunt bij de kruising met de Horst wordt nagenoeg opgelost. Het aantal rijbanen is daar intussen van drie naar twee teruggebracht, doordat de korte invoegstrook voor het verkeer vanaf de N261 vanuit Waalwijk is vervallen. Die zorgde vaak voor opstoppingen. 

Het is de bedoeling dat vanaf juli 2018 de verbeterde situatie ingaat. Het werk wordt momenteel aanbesteed. Gemeente Loon op Zand, provincie en Efteling hebben hier samen drie miljoen euro voor uitgetrokken.   

Tilburg e.o.