Witte koets en limousines brengen slachtoffer van drugslab in Kaatsheuvel naar kerkhof

KAATSHEUVEL - De begrafenis van Jan van Ark, die vorige week om het leven kwam in een drugslaboratorium, gaat bepaald niet onopgemerkt voorbij aan Kaatsheuvel. Een stoet van een witte koets met daarachter drie limousines bracht de 48-jarige Kaatsheuvelaar zaterdagmorgen van zijn huis in de Heuvelstraat naar de kerk aan de Erasstraat, waar om 11.00 uur de afscheidsdienst begon. Na de bijeenkomst in de kerk wordt Van Ark begraven op het naast de kerk gelegen kerkhof.

Van Ark en Henri Goedhart overleden vorige week vrijdag nadat ze giftige stoffen hadden ingeademd die vrij waren gekomen in het drugslaboratorium dat was gevestigd in een garage aan het Prins Mauritsplein. Beide mannen waren 48 jaar oud.

De tekst loopt onder de foto door.

Volledig scherm
De begrafenis van Jan van Ark, een van de twee mannen die vorige week vrijdag om het leven kwamen in een drugslaboratorium aan het Prins Mauritsplein. © Erik Haverhals/FPMB

Van Ark had zijn eigen limousinebedrijf. Politie en justitie deden daar in juli een inval, omdat ze denken dat het bedrijf werd gebruikt voor het witwassen van drugsgeld. Twee dagen voor zijn dood werd Van Ark aangehouden en verhoord over deze verdenking. Ook zijn 70-jarige vader en twee andere familieleden worden verdacht van betrokkenheid bij het witwassen.  

Henri Goedhart, het andere slachtoffer uit het drugslab, is vrijdag (10 november) in besloten kring gecremeerd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.