Volledig scherm
WML-schoonmaakster aan het werk. © WML Facilitair

WML maakt gemeentegebouwen Loon op Zand schoon

KAATSHEUVEL - WML Facilitair maakt sinds 1 augustus de gemeentegebouwen van Loon op Zand schoon. Het contract met Asito liep af. Om de kwaliteit van de dienstverlening te behouden, gaat een aantal ervaren schoonmakers van Asito mee over. 

De poetsers van WML komen te werken in Het Klavier, op de gemeentewerf en in het gemeentelijk deel van Het Hoefijzer. Daar komt later dit jaar nog bij de bovenverdieping van de voormalige brandweerkazerne, waar ook ambtenaren een plek krijgen. Met de keuze voor WML Facilitair, een dochteronderneming van Baanbrekers, levert de gemeente tegelijk een bijdrage aan het aantal banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zullen werkervaringsplaatsen worden aangeboden. 

Asito werkte volgens de methode van ‘schoonmaken op beleving’. Hierbij zijn niet de standaardlijsten, vaste uren en aantal vierkante meters leidend, maar de kwaliteitseisen en de vervuiling van de ruimtes. Ook WML gaat op deze manier schoonmaken. Loon op Zand was jaarlijks 126.000 euro kwijt aan Asito. Aan WML wordt de eerste twee jaar 148.500 euro betaald. De gemeente is daarmee per jaar wel 22.500 euro duurder uit, maar dit geld wordt gebruikt voor bijscholing van de nieuwe schoonmakers.   

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.