Volledig scherm
© Thinkstock

Woningbouw Horst 4 in Kaatsheuvel mag nu wel

DEN HAAG/KAATSHEUVEL - De Raad van State heeft het bestemmingplan Horst 4 in Kaatsheuvel woensdag geldig verklaard.

Eerder keurde de Raad van State het plan af omdat acht waardevolle bomen die daar staan onvoldoende door de gemeente waren beschermd. Een buurtbewoner had daarover aan de bel getrokken.

Bezwaar
Het nieuwe bestemmingsplan dat door de Raad van State is goedgekeurd, lokte bezwaren uit van H&M Investments en Beheer- en Beleggingsmaatschappij Keli uit Waalwijk. Die willen aan de Horst 4 enkele woningen gaan bouwen maar voelen zich belemmerd omdat ze op voldoende afstand moeten blijven van de beschermde bomen.

De Raad van State heeft hun bezwaren ongegrond verklaard. De relatie tussen Loon op Zand en de 2 projectontwikkelaars is overigens danig bekoeld omdat de gemeente 112.000 euro van hen wil hebben. De 2 bedrijven hadden snoeiwerkzaamheden verricht die volgens de gemeente een schade hebben opgeleverd van 112.000 euro. Daarover loopt een zaak bij de rechtbank Oost-Brabant.

  1. Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    Duurzaamheid centraal op toerismecongres gemeente Loon op Zand

    KAATSHEUVEL - Een warm welkom kregen de deelnemers aan het Nationaal Leisurecongres van de gemeente Loon op Zand donderdagmorgen. Daarvoor zorgde een kudde van zo'n 150 schapen op het Anton Pieckplein voor Het Klavier. Schaapherder Bart van Ekkendonk onderstreepte zo enerzijds het thema 'De kracht van duurzaam toerisme' en tegelijk vroeg hij aandacht voor zijn eigen plan voor een educatieve boerderij ergens tussen Tilburg en de duinen.

Tilburg e.o.