Woningbrand in Kaatsheuvel, blussen met tuinslang helpt niet

VideoKAATSHEUVEL - Een huis in Kaatsheuvel heeft zondagochtend in brand gestaan. De vlammen kwamen door een deur naar buiten. De buren probeerden het vuur al enigszins te blussen met een tuinslang. Een hond en een kat die op het adres woonden, overleefden de brand niet.

De brand woedde in een huis aan de Berndijksestraat in Kaatsheuvel Daar kwamen de vlammen door een raam of deur aan de zijkant van de woning naar buiten. De andere ramen van het huis waren dichtgemaakt met spaanplaten.

Voorbijganger zagen de rook en vlammen en schakelde de brandweer in. Een buurman probeerde met een tuinslang alvast het vuur te bedwingen, maar de brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen.

De schade aan de binnenkant van de woning is groot. Mogelijk is het vuur ontstaan in de keuken van het huis. 

De Berndijksestraat was enige tijd afgesloten om de brandweer haar werk te kunnen laten doen.

Volledig scherm
Woningbrand in Kaatsheuvel. © FPMB
Volledig scherm
Woningbrand in Kaatsheuvel. © FPMB
Volledig scherm
Woningbrand in Kaatsheuvel. © FPMB
Volledig scherm
Woningbrand in Kaatsheuvel. © FPMB
  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

Tilburg e.o.