Volledig scherm
Het voorterrein van de nieuwe sporthal in Kaatsheuvel is grotendeels gereed. Het moet nog wel helemaal aangeplant worden. © Nico Snels/BD

Zaalclubs presenteren zich in nieuwe Kaatsheuvelse sporthal De Werft

KAATSHEUVEL - In amper een jaar tijd heeft Kaatsheuvel zijn nieuwe sporthal gekregen. Op de plek van het oude ontmoetingscentrum De Werft aan de Huygenstraat staat nu een prachtige accommodatie voor de zaalsporters. Na de officiële opening zaterdagochtend 8 september gaan de deuren voor iedereen open. 

De grote hal van 60 x 24 meter is te verdelen in vier zalen waar tegelijk gesport kan worden. Daarnaast beschikken zowel de turners als de judoka's over hun eigen oefenruimte. Boven over de hele lengte bevindt zich de tribune, beneden bij de entree de horeca met bar. 

Demonstraties turnen

Op de openingsdag zullen de binnensportverenigingen tussen 11.00 en 14.00 uur de bezoekers ontvangen en uitleg geven. Ook zijn er diverse demonstraties, zoals in de turnzaal van KGV. Behalve de eigen leden is eredivisieturnster Guusje Willems van Flik Flak uit Den Bosch actief aanwezig. 

Freerunning 

Voor de sportieve gasten liggen er een tumblingbaan, beweegplein en freerunningparcours klaar. Hier laat wereldkampioen freerunnen Bart van der Linden zijn halsbrekende sprongen zien. De waaghalzen in het publiek mogen meedoen aan een clinic voor beginners.  

EcLoZ zonnepanelen

Wie nog zonnestroom wil afnemen van het Loonse energiecollectief EcLoZ kan zaterdag ook terecht. Er zijn nog zonnepanelen beschikbaar op het dak van de nieuwe Werft.  

Volledig scherm
De aangelegde waterpartijen voor de nieuwe Werft. © Nico Snels/BD

Tilburg e.o.