Volledig scherm
© Margriet de Wilt

Aardbeien zien en proeven tijdens Kom in de Kas Ammerzoden

AMMERZODEN - Het is de eerste keer dat ze meedoen aan Kom in de Kas. De familie Van Uitert stelt vandaag hun glazen kasdeuren open voor het grote publiek, terwijl het drukke aardbeienplukseizoen op het punt staat te beginnen.

Ze geven niet alleen inzicht in hoe het reilt en zeilt in eigen kas, maar ook gelieerde bedrijven nemen plaats in de grote hal in Ammerzoden. Zo zijn er aardbeienvlaaitjes te koop en een imker vertelt meer over de bloemetjes en de bijtjes. De kas is nog tot 17.00 uur open.

In de ontvangsthal stond ook een proeflokaal, waarbij Jeroen van Doorn van restaurant Dukdalf de bezoekers smoothies van, hoe kan het ook anders, aardbeien liet proeven. Voordat de aardbeien rijp zijn om verwerkt te worden, volgt een heel proces.

Kweker Joost van Uitert loopt rond tijdens Kom in de Kas en geeft uitleg aan geïnteresseerden. In een gedeelte van de 30.000 kubieke meter kas is iedereen welkom. Het is er dan ook druk. “Leuk om te zien hoe het allemaal werkt”, vertelt een bezoeker.