Volledig scherm
Zuivelboerderij Den Eelder in Well. © Annemiek Steenbekkers/BD

Advies provincie: bekijk verplaatsen van zuivelactiviteiten Den Eelder

ARNHEM/KERKDRIEL - Het is de vraag of de zuivelactiviteiten van Den Eelder niet beter naar een bedrijventerrein kunnen worden verplaatst. De provincie Gelderland adviseert de gemeente Maasdriel in ieder geval om die mogelijkheid na te gaan.

Dat wordt duidelijk uit antwoorden van Gedeputeerde Staten (GS) op schriftelijke vragen van GroenLinks en Partij voor de Dieren (PvdD).

De wens van Den Eelder om het bouwperceel in Well uit te breiden van zeven naar twaalf hectare is onderwerp van gesprek geweest tussen gemeente en provincie. Den Eelder wil meer bouwruimte om de huisvesting voor het melkvee te verbeteren en een melkverwerkende inrichting toe te kunnen voegen.

Principeverzoek
Het is aan de gemeenteraad om in te stemmen met de benodigde bestemmingsplanwijziging. Zover is het nog niet. Wel heeft de raad - op GroenLinks na - afgelopen week ingestemd met het principeverzoek tot uitbreiding van Den Eelder. Nader onderzoek en een verdere uitwerking zijn nodig, beaamt ook de provincie. Het college van GS stelt dat het zinvol is eerst de alternatieven te onderzoeken om de huidige zuivelactiviteiten geheel of gedeeltelijk te verplaatsen. „De omvang van de melkverwerking en van de zuivelgebouwen spelen hierbij een belangrijke rol.”

  1. Veel steun voor zwangere vrouw en buren met jonge baby na 'hennepbrand', verdachte zit nog vast

    Veel steun voor zwangere vrouw en buren met jonge baby na 'hennepbrand', verdachte zit nog vast

    VELDDRIEL - De zwangere vrouw die tijdelijk dakloos is na de brand in een complex in Velddriel, krijgt van verschillende kanten hulp aangeboden. Ook haar buren, met een baby van een week oud, krijgen steun. Andere moeders willen hen waar mogelijk graag helpen met nieuwe spulletjes. De eigenaar van het pand, die werd opgepakt na de vondst van twee hennepkwekerijen, blijft ondertussen vast zitten.

Zaltbommel e.o.