Volledig scherm
Gemeenten in Gelderland kunnen tot en met 28 februari subsidie aanvragen voor het aanbrengen van fietsvoorzieningen. © Thinkstock

Alleen een subsidie-aanvraag voor fietsvoorzieningen in Alem

KERKDRIEL - De gemeente Maasdriel heeft bij de provincie aangeklopt voor subsidie om fietsvoorzieningen aan te brengen op de Veerweg in Alem.

Of Maasdriel weet dat er zes miljoen op de plank ligt in Arnhem voor de aanleg van fietsvoorzieningen? ,,Ja'', luidt het antwoord op die schriftelijke vraag van CDA-raadslid Peter de Vries.  Gemeenten in Gelderland kunnen tot en met 28 februari subsidie aanvragen. Maar die subsidieregeling kent hele strikte voorwaarden, meldt het college van B en W. 'Deze geldt slechts voor specifieke, door de provincie geselecteerde fietsroutes. Daarnaast dient de status van het project zodanig te zijn dat er geen juridische en financiële obstakels zijn en de uitvoering in 2018 kan starten'.

Op basis van die uitgangspunten is er één aanvraag gedaan en die behelst het aanbrengen van fietsvoorzieningen op het huidige wegprofiel van de Veerweg in Alem.  Meer dan dat komt er volgens het college niet in aanmerking voor een provinciale bijdrage.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement