Volledig scherm
David van Rangelrooij © Marc Bolsius

AmmerRock Ammerzoden biedt regionale bands felbegeerd podium

AMMERZODEN - David van Rangelrooij wilde eens was anders met zijn verjaardag, iets met een paar bandjes in de pub waar hij werkt. Dat mondde uit in het driedaagse muziekevenement AmmerRock dat vrijdag begint.

Vijftien bands komen er optreden in The Sacred Heart Pub in Ammerzoden. „Nadat ik een eerste berichtje had uitgedaan, kreeg ik zoveel reacties van bands. Voor veel lokale en regionale bandjes zijn er weinig tot geen mogelijkheden om op te treden. In dat gat springen wij. Straks treden vijftien bands op, maar ik had er zó twintig bij kunnen boeken.”

Diverse artiesten
De 32-jarige Bosschenaar kent veel muzikanten vanuit zijn werk als vrijwilliger bij het W2 Poppodium. Op de playlist van AmmerRock staan onder meer Gaping Moles, Home for Supper, New Dutch Generation, Moonshine Brigade en Mulch. „Heel divers. Bijvoorbeeld ook singer-songwriter Kiki Mettler komt spelen. Die gaat echt nog doorbreken.”

De pub aan de Kerkstraat is vaker het podium voor live-muziek. Van Rangelrooij vond in eigenaar Guido van Bruchem dan ook al rap een mede-organisator. „Door de steun van Guido en omdat de bands geen torenhoge bijdrage vragen, kunnen we nu een gratis toegankelijk festival aanbieden. We hebben alles in huis om er iets leuks van te maken. Er is lekker eten en we hebben speciaalbieren.”

Zaltbommel e.o.