Volledig scherm
© Koen Laureij

Archeologen gaan zoeken naar kasteelresten in Kerkdriel

KERKDRIEL - Aan de Duitse Weistraat in Kerkdriel zitten resten van een zogenaamd mottekasteel in de grond. Archeologen gaan binnenkort op zoek. 

 Het bouwwerk, dat van hout was, stond op een motte. Dat is een aarden heuvel. Omdat de gemeente Maasdriel op die plek een waterberging aan wil leggen, volgt nu archeologisch onderzoek. 

Proefsleuven

Er zijn al proefsleuven gegraven en die hebben  uitgewezen dat er inderdaad waardevolle resten in de grond zitten. Volgens wethouder Erik van Hoften is het de bedoeling dat archeologen onderzoek gaan doen en zoveel mogelijk voorwerpen veilig gaan stellen. Dit gebeurt zodra het bestemmingsplan gewijzigd is. Die wijziging is nodig om de waterberging aan te kunnen leggen. Van Hoften denkt dat de archeologen in september uit de startblokken kunnen. ,,Bij dat project willen we ook de plaatselijke schooljeugd gaan betrekken", aldus Van Hoften. 

De aanleg van de waterberging is nodig om ervoor te zorgen dat inwoners van Kerkdriel tijdens hoosbuien droge voeten houten. Overtollig regenwater kan hier tijdelijk opgeslagen worden. Daarmee kan worden voorkomen dat de riolering overstroomt. 

  1. Portemonnee van Margriet uit Alem terecht na bizarre rit over de snelweg
    PREMIUM

    Portemon­nee van Margriet uit Alem terecht na bizarre rit over de snelweg

    ZALTBOMMEL/ZEIST - Complete paniek. Dat voelde Margriet de Wilt (32) uit Alem toen ze woensdagmorgen op haar werk in Zeist aan kwam, de slagboom van de parkeerplaats wilde openen en haar portemonnee niet meer in haar tas bleek te zitten. Een uur later kon ze opgelucht adem halen. Hij was gevonden, met alles er nog in, bijna vijftig kilometer van de plek waar ze 'm voor het laatst in haar handen had. Het blijkt een bizar verhaal.

Zaltbommel e.o.