Volledig scherm
Asbesthoudend afval gestort in Hoenzadriel. © Bart Meesters

Asbest gedumpt aan Veerwaardweg in Hoenzadriel, locatie bekend om vele dumpingen

HOENZADRIEL - Nabij de A2 in Hoenzadriel zijn maandagochtend zo'n 25 zakken met asbesthoudende materialen aangetroffen. Deze waren gedumpt aan de Veerwaardweg. De dumping bestaat uit een aantal zogenaamde big bags en wat kleinere zakken.

De politie onderzoekt de dumping. Er is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om de resten op te ruimen. Op deze plek in Hoenzadriel wordt vaker afval gedumpt. Vaak is dat afval afkomstig van de productie van synthetische drugs.

De dumpingen staan al een tijdlang op de politieke agenda. Gemeente en partijen willen dat er maatregelen worden genomen zodat er op die plek minder makkelijk afval kan worden gestort.

Volledig scherm
Asbesthoudend afval gestort in Hoenzadriel. © Bart Meesters
Volledig scherm
Asbesthoudend afval gestort in Hoenzadriel. © Bart Meesters
  1. Ontuchtzaak Alem veel omvangrijker dan gedacht: acht slachtoffers bekend, twintig nog niet achterhaald
    Update

    Ontucht­zaak Alem veel omvangrij­ker dan gedacht: acht slachtof­fers bekend, twintig nog niet achter­haald

    ZUTPHEN/ALEM - In de Alemse ontuchtzaak zijn meer slachtoffers gemaakt dan gedacht. Van vijf kinderen was al bekend dat van hen beelden waren gemaakt, maar dat blijken er nu acht te zijn. Ook staan er op de beelden nog eens twintig kinderen van wie de identiteit nog niet bekend is. Dat bleek donderdagochtend tijdens een pro-formazitting over de zaak voor de rechtbank in Zutphen, waar de 45-jarige verdachte uit Alem aanwezig was.