Volledig scherm
Brasserie De Buke © Annemiek Steenbekkers

Beheerder dorpshuis Heerewaarden opent binnenkort Brasserie De Buke

HEEREWAARDEN - De zoveelste poging om horecapand De Buke langs de Van Heemstraweg in Heerewaarden nieuw leven in te blazen komt van Paul Koppelaar. Hij gelooft in een combinatie van functies en in snel en genoeg eten.

De beheerder van Dorpshuis De Vrijheid in Heerewaarden zette twee weken geleden zijn handtekening onder het huurcontract. De Buke wordt een brasserie, gecombineerd met activiteiten die Koppelaar ontwikkelt vanuit zijn entertainment- en attractieverhuurbedrijf.

"Solexverhuur, springkussens, loopfietsen, handboogschieten. Dat soort dingen wil ik van hieruit gaan organiseren. Bedrijfsuitjes waarbij men hier begint met een kop koffie. We richten ons niet alleen op eten en drinken, al denken we door ontbijt en lunch te serveren ook een doelgroep op de weg aan te spreken. Ik geloof in een goede maaltijd, met genoeg eten, die snel op tafel verschijnt."

Opening
De Heerewaardenaar wordt bijgestaan door echtgenote Rianne en ingehuurd personeel. Over drie weken, op zijn 43ste verjaardag, hoopt Koppelaar zijn nieuwe pand te kunnen openen. Sinds 2004 zijn verschillende restaurants en een kookstudio vroegtijdig gesneuveld in De Buke, dat ooit een restaurant met aanzien was. Als laatste was het in gebruik als Pools café.

Zaltbommel e.o.