Volledig scherm
© Politie

Bejaard echtpaar uit Ammerzoden bestraft voor hennepkwekerij op zolder

AMMERZODEN – De Arnhemse rechter heeft een bejaard echtpaar uit Ammerzoden veroordeeld tot werkstraffen omdat zij een hennepkwekerij op zolder hadden. De 70-jarige vrouw kreeg 80 uur opgelegd. Haar 73-jarige echtgenoot, die de kwekerij runde, kreeg een taakstraf van 175 uur.

De hennepkwekerij op de zolder van hun woning aan de Wethouder van Berkelstraat werd op 10 april ontdekt. Er stonden 150 planten. De illegale wietteelt had al veel eerder aan het licht kunnen komen, want de politie kreeg een anonieme tip in november 2015.

Het echtpaar gebruikte de wietopbrengsten om hun AOW een beetje aan te vullen. De man had de kwekerij zelf gebouwd van gekregen spullen. Hij had de elektriciteitsmeter van het huis gekraakt, zodat hij die handmatig terug kon draaien.

Krop sla
Hij begon in 2014 met kweken. Dat liep niet zo denderend, vertelde hij de rechter. ,,Ik had er totaal geen verstand van. Ik kan nog geen krop sla kweken”, aldus de 73-jarige. Toch heeft hij in totaal vijf keer geoogst. De hennep verkocht hij in Waalwijk. De illegale winst wordt geschat op bijna 35.000 euro. Dat moet het echtpaar terugbetalen aan de staat, zo oordeelde de rechter. Inmiddels is er een ook een betalingsregeling getroffen met de elektriciteitsmaatschappij voor de 7000 euro aan stroom die de man heeft gestolen.

Zaltbommel e.o.