Volledig scherm
Het water wordt zo'n 12 meter omhoog gepompt, voordat het in de gootjes stroomt © Iris van Iersel

Bewust worden én spelen met water in Heerewaarden

HEEREWAARDEN - Kinderen én volwassenen bewust maken van het gebruik en de waarde van water, dat is het doel van de nieuwe waterontdekplek bij bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden. Zaterdagmiddag werd deze officieel geopend en in gebruik genomen. Hiermee werd ‘een droom van het bezoekerscentrum’ verwezenlijkt.

De ontdekplek werd geopend door voorzitter Louis Kuus van het bezoekerscentrum en prijswinnares Janaica de Vries. Janaica deed mee aan een tekenwedstrijd en won daarmee een VIP behandeling. Rond één uur trok zij de grote oranje strik los, waardoor de plek toegankelijk werd voor de rest van de kinderen. Ruim vijftien kinderen maakten direct gebruik van de ontdekplek en lieten hun zelfgemaakte bootjes varen op het water. Dankzij giften en medewerking van onder andere het Rabobank Coöperatiefonds en Woonstichting De Kernen kon de plek gerealiseerd worden.

12 meter diep
De waterontdekplek bestaat uit een constructie met twee pompen. Er werd maar liefst 12 meter diep geboord, een stuk dieper dan verwacht, om de constructie te laten werken. Het water stroomt vervolgens in gootjes naar beneden. In het zand zijn grote plastic schelpen geplaatst waar de kinderen in kunnen spelen. Het ontwerp en de realisatie van de waterontdekplek werd verzorgd door ExpositieRent.

Volledig scherm
Feestelijke opening van de waterontdekplek © Iris van Iersel

Zaltbommel e.o.