Volledig scherm
© stock.xchng

Bezwaren tegen geitenstal Rossum zijn geteld: 40

ROSSUM - Er zijn in totaal veertig bezwaren ingediend tegen de bestemmingsplanwijziging die de komst van een grote geitenstal aan de Schoofbandweg in Rossum mogelijk moet maken.

Eind vorige week meldde een woordvoerster van de gemeente Maasdriel al dat het om tientallen zienswijzen gaat, maar nu is dus het exacte aantal bekend. Burgemeester en wethouders gaan nu aan de slag met alle bezwaren. Hoeveel tijd dat in beslag gaat nemen, is nog niet bekend.

Tegen het plan voor de megastal, die plek moet bieden aan 5.100 melkgeiten, is veel verzet. Stichting Fijn Wonen Schoofbandweg is een online petitie gestart. Die is inmiddels bijna 900 keer ondertekend.

  1. Veel steun voor zwangere vrouw en buren met jonge baby na 'hennepbrand', verdachte zit nog vast

    Veel steun voor zwangere vrouw en buren met jonge baby na 'hennepbrand', verdachte zit nog vast

    VELDDRIEL - De zwangere vrouw die tijdelijk dakloos is na de brand in een complex in Velddriel, krijgt van verschillende kanten hulp aangeboden. Ook haar buren, met een baby van een week oud, krijgen steun. Andere moeders willen hen waar mogelijk graag helpen met nieuwe spulletjes. De eigenaar van het pand, die werd opgepakt na de vondst van twee hennepkwekerijen, blijft ondertussen vast zitten.

Zaltbommel e.o.