Volledig scherm
Het huis in Velddriel is verwoest door de brand. © Truus Peters

Buren en bewoners mogen eigen huis niet in na grote uitslaande brand in Velddriel

VELDDRIEL - In het huis in Velddriel waar zaterdag op zondagnacht een uitslaande brand was ontstaan, woonden waarschijnlijk negen migranten. Zij zijn ergens anders onder gebracht en ook de buren kunnen hun huis nog niet in.

De brandweer is zondagochtend nog lang bezig met het nablussen van het pand in de Voorstraat. Mevrouw Verhoeven, de buurvrouw, zit in een auto aan de overkant in de straat droevig toe te kijken hoe haar huis vooralsnog onbewoonbaar is.

,,Niet iedereen was naar bed en we hoorden van alles op straat'', vertelt ze. ,,Mijn man René ging buiten kijken en zag toen dat het goed mis was. De kinderen die naar bed waren hebben we snel naar buiten geloosd. De vlammen sloegen bij ons boven uit het dak terwijl in het aangrenzende pand de brand is ontstaan.''

Eén van de buren Eric Bakermans en zijn vrouw Els zag de enorme vuurzee en belden meteen 112. ,,Ik heb het alarm af horen gaan in het huis waar de migranten wonen.''

De brand trok vannacht veel bekijks en mensen komen nog steeds kijken.

,,Jammer van dit prachtige pand'', is de veelgehoorde uitspraak op straat. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.

Volledig scherm
Het huis in Velddriel is verwoest door de brand. © Truus Peters
  1. Wel provinciale felicitaties voor snel internet in buitengebied Rivierenland, maar geen geld

    Wel provincia­le felicita­ties voor snel internet in buitenge­bied Rivieren­land, maar geen geld

    ARNHEM/ZALTBOMMEL - De provincie Gelderland is blij dat het Regio Rivierenland gelukt is om vanuit Brussel toestemming te krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk tot in iedere uithoek van het buitengebied. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk laat weten dat hij Regio Rivierenland inmiddels gefeliciteerd heeft. ,,We zijn blij en we zijn vooral benieuwd naar de vervolgstappen van de regio."

Zaltbommel e.o.